Темы дня:

Зеленський звернувся до дітей у День знань

Однак важливо, що навчальний рік розпочинається, і що знання про Україну не переривається, наголосив глава держави.

Президент Володимир Зеленський привітав українських дітей із Днем знань та наголосив на важливості початку навчального року на тлі війни. Про це повідомляє прес-служба глави держави у четвер, 1 вересня.

“Цього літа ні в кого не було літа. Час пройшов ніби із зими в зиму. Замість майданчиків, доводилося бути в підвалах. Замість гри у футбол на вулиці, доводилося залишатися з дорослими і чути багато трагічних новин. Але ви були сміливими, і ви зробили свій вибір – вибір на користь України. Усієї України – від Ужгорода до Ялти, від Чорноморська до Харкова. На користь усього нашого народу… У вас вкрали частину дитинства, частину юності, але ви вільні, завжди будете”, – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що цей навчальний рік усі починають по-різному. Хтось далеко від дому – в інших регіонах України. Хтось далеко від дому – в інших країнах. Хто дистанційно, в онлайн-форматі. Хтось у рідній школі чи у своєму університеті, але все ж таки не в спокої.

“Однак важливо, що навчальний рік починається. Важливо, що навчання триває. І що знання про Україну не переривається”, – додав глава держави.

Зеленський наголосив, що “українськими дітьми можна тільки пишатися”: “Наші діти підтримували нас, підтримували державу. Дуже швидко подорослішали. Не злякалися, а допомагали. Допомагали у бомбосховищах. Дбали про батьків, які були поранені. Носили воду та їжу військовим. Збирали гроші, щоб віддати волонтерам на армію. Українськими дітьми можна лише пишатися”.

У своєму зверненні президент цитував українських поетів, зокрема, Тараса Шевченка, Івана Франка, Василя Стуса, Василя Симоненка, Ліну Костенко та інших.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости