Темы дня:

Зеленський відвідав центр підготовки ракетників

Зеленський відвідав центр підготовки ракетників

Президенту продемонстрували взаємодію артилерії та інженерних військ під час виконання бойових завдань.

Президент Володимир Зеленський відвідав один із центрів підготовки підрозділів ракетних військ і артилерії. Про це повідомила його пресслужба у п’ятницю, 3 листопада

Вказано, що глава держави відвідав військових з нагоди Дня ракетних військ та артилерії і Дня інженерних військ.

Начальник Головного управління ракетних військ і артилерії Генштабу ЗСУ Сергій Баранов доповів президенту про особливості застосування артилерійського озброєння й техніки, зокрема САУ AS-90, гармати Д-30, САУ 2С22 Богдана, САУ PzH 2000, установки БПЛА Shark. Він поінформував Зеленського про необхідні обсяги такого типу озброєння для війська.

У свою чергу начальник інженерних військ – начальник управління інженерних військ Командування Сил підтримки ЗСУ Олександр Яковець ознайомив президента зі зразками інженерної техніки: інженерним танком Wisent 1, бронетранспортером MaxxPro з мінним тралом Spark, машинами розмінування Ahlmann 12BS і GCS-200, танковим мостоукладачем Biber.

Яковець розповів Зеленському про застосування роботизованих систем для гуманітарного розмінування на деокупованих територіях і поблизу зони бойових дій. Він відзначив інженерний танк Shredder, який є одним із найкращих зразків. За його словами, нині особовий склад активно навчається використовувати його.

Також президенту продемонстрували взаємодію артилерії та інженерних військ під час виконання бойових завдань, зокрема придушення вогневої точки противника, розгородження мінно-вибухових загороджень і зайняття ворожої позиції.

Після стрільб військовослужбовці ракетних військ передали главі держави планшет із гравіюванням, а інженери – свій логотип і прапор. У свою чергу Зеленський вручив воїнам державні нагороди з нагоди їхнього професійного свята.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: