Темы дня:

Зеленський присвоїв назву корвету ВМС України

Зеленський присвоїв назву корвету ВМС України

Програма візиту президента ло Туреччини включає відвідання корвета “Гетьман Іван Мазепа”, який зараз будується на верфі неподалік Стамбула.

Президент Володимир Зеленський дав назву новому корвету, якийбудується уТуреччині для України. Про це повідомила пресслужба глави держави у п’ятницю, 8 березня.

Згідно з наказом № 150/2024 Зеленський вирішив присвоїти корвету класу AdaВМС ЗСУ ім’я гетьмана Івана Виговського.

“Присвоїти корвету класу Ada Військово-Морських Сил Збройних Сил України ім’я гетьмана Івана Виговського та надалі іменувати цей корвет – корвет “Гетьман Іван Виговський”, – йдеться у документі.

Вказано, що це було зроблено з метою відновлення історичних традицій національного війська, увічнення пам’яті видатного українського військового, політичного та державного діяча гетьмана Війська Запорозького Івана Виговського.

Як відомо, зараз Зеленський перебуває у Туреччині. Програма візиту включає відвідання корвета “Гетьман Іван Мазепа”, який зараз будується на верфі неподалік Стамбула. Роботи почалися у квітні 2021 року і відбуваються відповідно до Стратегії розвитку ВМС ЗСУ до 2036 року.

Планувалося, що у 2022 році перший корвет буде переправлено в Україну, де його добудують, і у 2024 році він мав увійти до складу ВМС ЗСУ. Але через повномасштабну війну відправка корвета була відкладена.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости