Темы дня:

Зеленський заснував День ОПК України

Українці відзначатимуть День оборонно-промислового комплексу у річницю потоплення російського крейсера Москва.

В Україні 13 квітня щороку відзначатиметься як День всіх працівників і працівниць оборонно-промислового комплексу (ОПК). Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба глави держави у четвер.
Він нагадав, що саме цього дня рік тому крилатими протикорабельними ракетами Нептун українського виробництва був уражений і потоплений флагман Чорноморського флоту РФ – ракетний крейсер Москва.
“Сьогодні в нас – визначний день, коли ми згадуємо історичну подію для нашої держави, коли вшановуємо всіх, хто забезпечує саму можливість таких історичних подій для нашої незалежності, для нашої України, для всього нашого українського народу”, – сказав президент під час зустрічі з працівниками ОПК.
Зеленський відзначив, що зараз багато успішних прикладів застосування вітчизняної зброї, техніки і снарядів – усього того, що виробляється в Україні або спільно з нашою державою.
“Маємо знати свою силу, поважати свій потенціал і всіх, хто це щодня забезпечує”, – наголосив президент.
За його словами, Українська держава вже почала виробляти артилерію, снаряди, розвиває нові технології у напрямі виробництва БпЛА та морських дронів.
Амбітною метою Зеленський назвав досягнення здатності України оборонятися, а після перемоги над ворогом – експортувати озброєння.
“Обов’язково, після нашої перемоги ми будемо допомагати іншим. Це наша амбітна мета. Але ми вже довели за час цієї війни, що можемо досягти будь-якої амбітної мети. Україна завжди буде співпрацювати у питаннях оборони з найсильнішими державами та компаніями світу. І зробимо все, щоб інтерес миру до співпраці з Україною в ОПК завжди був на відповідному, високому рівні”, – наголосив він.
Президент вручив державні нагороди працівникам ОПК – ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, ордени За заслуги ІІ та ІІІ ступенів, ордени Данила Галицького, а також ордени княгині Ольги ІІІ ступеня, медалі За працю та доблесть.
Крім того, Зеленський провів нараду з керівниками центральних органів виконавчої влади і підприємств, на якій було обговорено стратегію розвитку вітчизняного ОПК.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости