Темы дня:

Законопроєкт про демобілізацію: уряд назвав строки

Законопроєкт про демобілізацію: уряд назвав строки

Відповідний проєкт закона вже розробляється, його передадуть в парламент в найближчі місяці, зазначив Дмитро Лазуткін.

Законопроєкт про демобілізацію військовослужбовців уже розробляється і, ймовірно, його внесуть у парламент найближчими місяцями. Про це повідомляє речник Міністерства оборони України Дмитра Лазуткіна в ефірі телемарафону Єдині новини.

“Готувати цей законопроєкт будуть спільно з Міністерством оборони України, а також представниками Генштабу. Він уже в роботі, і протягом найближчих місяців з’явиться версія, яка потім потрапить до парламенту”, – зазначив посадовець.

За його словами, вже є певні напрацювання щодо законопроєкту про демобілізацію.

“Зрозуміло, що… людям, які знаходяться на лінії бойового зіткнення, треба давати перепочинок, водночас замінити людей, які мають бойовий досвід, потрібно, зважуючи багато різних моментів, у тому числі їх треба замінити підготовленими бійцями”, – пояснив він.

Лазуткін нагадав, що раніше була інформація буцім законопроєкт про демобілізацію буде готовий через вісім місяців, але строки можуть змінитися.

“Можна говорити про те, що це відбудеться, напевно, швидше. Але треба усвідомлювати, що одна справа – розробити законопроєкт, а потім провести його через парламент”, – резюмував речник.

Як відомо, питання демобілізації не розглядатимуть у рамках законопроекту про мобілізацію, який Рада схвалила у першому читанні. Ініціативу хочуть внести на розгляд парламенту окремо.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости