Темы дня:

ВВП України до кінця року скоротиться на третину – НБУ

ВВП України до кінця року скоротиться на третину – НБУ

У наступному році очікується повернення економіки до зростання.

Вторгнення Росії в Україну призвело до різкого зниження економічної активності та втрат потенціалу економіки. Як наслідок, у 2022 році ВВП скоротиться на третину. Але вже у наступному році очікується повернення економіки до зростання. Про це йдеться в щоквартальному Інфляційному звіті НБУ за липень 2022 року.

«З квітня економічна активність пожвавлювалася насамперед завдяки звільненню північних областей та зменшенню кількості регіонів з активними бойовими діями, але економіка працює на значно нижчому рівні потужності порівняно з довоєнним. Як наслідок, у 2022 році реальний ВВП скоротиться на третину», – йдеться в звіті.

З даними Національного банку, у наступному році за умови зниження безпекових ризиків очікується повернення економіки до зростання через пожвавлення споживчого попиту, налагодження технологічних та логістичних процесів, відновлення інвестиційної діяльності, зокрема завдяки перспективам євроінтеграції.

«Водночас значні втрати виробничого та людського потенціалу стримуватимуть відновлення економіки. У 2023-2024 роках ВВП зростатиме темпами близько 5-6% на рік» – зазначається в звіті центробанка.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: