Темы дня:

Ворог намагається завадити прориву ЗСУ – Генштаб

Ворог намагається завадити прориву ЗСУ – Генштаб

Противник завдав чотири ракетних та дев’ять авіаційних ударів. Постраждала інфраструктура 24 населених пунктів.

Російські окупанти всіма силами намагаються утримувати позиції на Запорізькому напрямку та перейшли до радикальних заходів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у понеділок, 19 вересня.

“Противник продовжує вживати радикальних заходів, щоб утримати ситуацію під своїм контролем. Командуванням 58-ї загальновійськової армії російських окупаційних військ проведено збори із командирами підрозділів та частин, що діють на Запорізькому напрямку”, – йдеться у повідомленні.
За наявною інформацією, на вказаному заході наголошувалося на утриманні зайнятих позицій та недопущенні прориву ЗСУ углиб окупованої території.
Також повідомляється, що за добу противник завдав чотири ракетних та дев’ять авіаційних ударів, здійснив понад 11 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України.
“Постраждала інфраструктура 24 населених пунктів. Зокрема, це Сіверськ, Краматорськ, Серебрянка, Білогорівка, Спірне, Красногорівка, Авдіївка, Новомихайлівка, Степове, Запоріжжя, Миколаїв, Олександрівка, Ольгівське, Сухий Ставок, Миролюбівка та Петрівка”, – йдеться у повідомленні.
Противник обстрілює українських захисників з танків, мінометів та артилерії, а саме:
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Івашки, Гоптівка, Гур’їв, Козачок, Козача Лопань, Кудіївка, Кам’янка, Стрілеча, Глибоке, Куп’янськ та Голубівка;
  • на Краматорському напрямку – Святогірськ, Райгородок, Серебрянка, Білогорівка, Соснове, Миколаївка, Богородичне, Пришиб та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку – Сіверськ, Верхньокам’янське, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Одрадівка, Веселе, Виїмка, Миколаївка Друга, Нью-Йорк, Олександропіль, Юр’ївка, Розівка, Зайцеве та Яковлівка;
  • на Авдіївському напрямку – Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Авдіївка, Семенівка, Опитне, Карлівка та Первомайське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – Вугледар, Велика Новосілка, Білогірʼя, Новоандріївка, Малі Щербаки, Пречистівка, Новомайорське, Мирне, Дорожнянка, Нове, Вільне Поле, Степове, Мала Токмачка, Новояковлівка, Червоне, Залізничне, Малинівка, Павлівка, Гуляйпільське, Гуляйполе, Новопіль та Времівка.
На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріл по всій лінії зіткнення. Під вогонь потрапило понад 30 населених пунктів.
У свою чергу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Миколаївка Друга, Курдюмівка та Зайцеве.
За добу авіація Сил оборони вразила 11 районів зосередження живої сили та військової техніки супротивника, одну позицію зенітного ракетного комплексу та один склад боєприпасів.
“Ракетні війська і артилерія завдали вогневого ураження по п’яти опорних пунктах і районах зосередження особового складу та військової техніки, а також трьох складах боєприпасів окупантів. Загальні втрати ворога уточнюються”, – повідомили військові.
Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках знищили літак Су-25, керовану авіаційну ракету та три БПЛА противника.
Також підтверджено факти ураження живої сили та об’єктів противника за 18 вересня у Запорізькій області. Там було знищено 10 артилерійських систем, п’ять одиниць військової техніки та особовий склад противника.
“За наявною інформацією, втрати пораненими склали понад сто військовослужбовців”, – зазначили у Генштабі.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости