Темы дня:

Ворог намагається наступати на Бахмут – Гайдай

Ворог намагається наступати на Бахмут – Гайдай

Спроби просунутися вглиб російська армія підтримує авіаційними ударами. Такими діями окупанти намагаються створити додатковий тиск на оборону українців.

Ворог не залишає спроб покращити тактичне становище заради наступу на Бахмут та прилеглі населені пункти на кордоні Луганщини та Донбасу. Про це повідомляє голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Піхоту росіян підтримують штурмова та армійська авіація. Так, поблизу семи міст і сіл протягом 30 липня зафіксовано авіаудари. Противник зосереджує зусилля на ураженні військових об’єктів та елементів інфраструктури, залишає населені пункти без газу і світла”, – каже Гайдай.
За його словами, позиції українських військ обстріляно вздовж усієї лінії зіткнення. По області завдано чотирьох ракетних ударів, проведено 15 артилерійських обстрілів, ще три – із застосуванням мінометів, п’ять разів ворог використав системи залпового вогню, проведено три танкові атаки.
“Росіяни хочуть скувати дії оборони, щоб у нас не було можливості проводити ротацію або посилювати інші напрями. Також учора наші бійці виявили та знешкодили одну з розвідувальних груп росіян”, – додав глава ОВА.
Водночас авіаційне угруповання супротивника веде систематичні бойові дії щодо підтримки дій наземних угруповань.
Також Гайдай повідомив, що у Сєвєродонецьку, де окупанти вже півтора місяці обіцяють відремонтувати електропостачання, нарешті запрацював перший телевізор.
“Щоправда, розташований він на борту автомобіля, який пересувається місцями скупчення населення, транслює лише один канал, який забажає окупаційна влада, і працює нерегулярно”, – підсумував Сергій Гайдай.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости