Темы дня:

Відбито нові атаки РФ і знищено Бук – Генштаб

Відбито нові атаки РФ і знищено Бук – Генштаб

Росіяни продовжували безуспішні наступальні дії в районі Бахмута, Авдіївки та Мар’їнки, зазначили військові.

Українські військові відбили атаки російських агресорів на сході країни, а також знищили ворожий комплекс ППО Бук-М1-2. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні у вівторок, 7 березня.
Вказано, що основні зусилля ворог і надалі зосереджував на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах. Росіяни продовжували безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмута, Кам’янки, Авдіївки та Мар’їнки Донецької області.
Протягом доби ворог завдав 19 авіаційних та один ракетний удар, а також п’ять обстрілів із реактивних систем залпового вогню.
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишалася без істотних змін. Ворог здійснив мінометний та артилерійський обстріл районів населених пунктів Сеньківка, Карповичі Чернігівської області; Старе, Голишівське, Павлівка, Волфіно, Грабовське в Сумській області та Гур’їв Козачок, Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілка, Глибоке, Красне, Зелене, Аніскіне, Дворічна та Західне Харківської області.
На Куп’янському та Лиманському напрямах противник намагався прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у напрямку Гряниківки, Невського та Спірного. Здійснив артобстріли районів населених пунктів Табаївка та Крохмальне Харківської області; Стельмахівка, Невське, Краснопопівка, Діброва Луганської області, а також Серебрянка, Спірне, Роздолівка, Федорівка та Ягідне у Донецькій області.
На Бахмутському напрямку ворог продовжував наступати. Не переставав штурмувати місто Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка та Бахмут. Ворожі обстріли зазнали Желєзнянське, Дубово-Василівка, Богданівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Діліївка, Торецьк, Залізне та Нью-Йорк у Донецькій області.
На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Красногорівка, Новокалинове, Кам’янка, Північне, Першотравневе, Невельське та Мар’їнка. Ворожі обстріли зазнали районів понад 15 населених пунктів. Серед них – Бердичі, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка, Времівка та Нескучне Донецької області.
На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник оборонявся. Обстріли зазнали Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Таврійське, Новоданилівка, Новоандріївка, Степове та Кам’янське Запорізької області, Нікополь – Дніпропетровської, а також Шляхове, Берислав, Шилова Балка, Тягинка, Антонівка, Дніпровське. Усього – райони 30 населених пунктів.
Авіація Сил оборони України завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили один російський зенітний ракетний комплекс ППО Бук-М1-2 та три райони зосередження живої сили противника.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости