Темы дня:

В Енергоатомі пояснили, чому в МАГАТЕ не закликають до деокупації ЗАЕС

В Енергоатомі пояснили, чому в МАГАТЕ не закликають до деокупації ЗАЕС

Глава МАГАТЕ розуміє, що все, що потрібно, – це деокупація станції. Однак він не може запропонувати це прямо через обмеження мандата.

Місія МАГАТЕ на Запорізькій АЕС не може вимагати від Росії деокупації станції через обмежений мандат. Про це заявив президент Енергоатому Петро Котін в інтерв’ю Reuters.
При цьому Котін зазначив, що Київ очікує почути більше, ніж висловлення занепокоєння від МАГАТЕ.
“Виникла незвичайна ситуація. Усі експерти і сам голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі розуміють: все, що потрібно, – це деокупація станції. Однак вони не можуть це запропонувати прямо через обмеження мандату”.
Голова Енергоатому назвав ситуацію на АЕС “дуже небезпечною” та безпрецедентною через пошкодження ліній електропередачі, що з’єднують станцію з українською енергосистемою.
Котін також зазначив, що створення постійного представництва МАГАТЕ на Запорізькій АЕС було правильним кроком, але корінь проблеми залишається – російські війська продовжують контролювати станцію.
“Нам справді потрібні результати цієї місії. Висновки експертів мають допомогти вирішити ситуацію навколо станції та призвести до деокупації”, – сказав Котін, додавши, що в іншому випадку необхідні якісь інші життєздатні результати.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости