Темы дня:

В Брянській області уражено РЛС дальньої дії – ЗМІ

В Брянській області уражено РЛС дальньої дії – ЗМІ

Комплекс РЛС Небо-У вартістю $100 млн вразили сім дронів-камікадзе літакового типу, стверджують джерела в СБУ.

На території країни-агресора Росії у Брянській області уражено радіолокаційну станцію (РЛС), яка контролювала небо на 700 кілометрів углиб України. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в СБУ у вівторок, 16 квітня.

“Цього разу в росіян стало на один менше модернізованого комплексу Небо-У, який допомагав ворогові виявляти українські засоби ураження і підтримував бомбардувальники, що атакували КАБами українське прикордоння”, – розповів співрозмовник.

За його словами, РЛС вартістю $100 млн вразили сім дронів-камікадзе літакового типу. Комплекс виведено з ладу.

В СБУ вважають, що тепер у ворога стало менше можливостей виявляти повітряні цілі вздовж північного кордону України.

“Радіолокаційна сліпота росіян допоможе нашим військам вести розвідку, запускати безпілотники та якісно використовувати армійську авіацію на цій ділянці”, – додали в спецслужбі.

Зазначається, що це вже другий комплекс Небо-У, який знищило 13 Головне Управління військової контррозвідки СБУ – перший знищено в Білгородській області РФ.

Також, за словами співрозмовника, нещодавно було виведено з ладу радіолокаційний комплекс Каста-2Е2 поблизу тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області.

Раніше в СБУ анонсували нові спецоперації “на суші та в морі”. Голова спецслужби Василь Малюк зазначив, що СБУ ніколи не повторюється, шоб росіяни не змогли підлаштувати свою оборону.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости