Темы дня:

Українські корвети будуються за графіком, і навіть трохи швидше – Неїжпапа

Українські корвети будуються за графіком, і навіть трохи швидше – Неїжпапа

Олексій Неїжпапа розповів про будівництво українських кораблів.

Майбутній флагман Військоо-морських сил України корвет «Гетьман Іван Мазепа» вже спущено на воду, однак його будівництво триває. Командувач ВМС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа розповів в інтерв’ю АрміяInform про будівництво нових кораблів.

«Попри повномасштабну російську агресію, з боку керівництва держави є підтримка й розуміння, що ми маємо будувати потужний флот та дивитися в майбутнє. Те, що наша перемога є неминучою, ми розуміємо, але, на жаль, противник і після того, як залишить нашу територію, все одне буде нашим сусідом. І ми повинні мати такий флот, який більше не дасть загарбнику взагалі подумати знову здійснити на нас напад та подивитися в бік нашої країни», – зазначив Неїжпапа.

Тому, за його словами, будівництво таких кораблів продовжується. Командувач ВМС України запевнив, що будівництво триває згідно з графіком та навіть трохи його випереджає.

«Усе озброєння, призначене для корабля, буде поставлене своєчасно, і вже наступного року цей корабель має увійти до складу ВМС. Оснащення корабля озброєнням визначене контрактом. На ньому будуть встановлені артилерійські системи калібром 76 та 205 мм, крилаті ракети, зенітно-ракетний комплекс дальністю понад 20 км, засоби радіоелектронної боротьби», – додав Неїжпапа.

Він розповів, що згідно з чинним контрактом Україна будує за кордоном два кораблі такого ж типу, як і «Гетьман Іван Мазепа». Наступні два палнується будувати вже на території нашої держави, адже за словами Неїжпапи, Україна в майбутньому  зобов’язана розвивати свою суднобудівну галузь.

«Тому третій, четвертий корабель має вже будуватися в Україні», – підкреслив Неїжпапа.

Командувач ВМСУ також повідомив, що у Туреччині вже триває підготовка екіпажа «Гетьмана Івана Мазепи». Спочатку екіпаж індивідуально опановуватиме техніку та озброєння, що встановлені на кораблі.

«А після проходження індивідуальної підготовки за спеціальностями вже триватиме загальна підготовка екіпажу, бо у складі турецького флоту є кораблі цього типу. Стажування та тренування на них наших військових моряків дозволить їм якнайшвидше здобути необхідні практичні навички», – підсумував Неїжпапа.

Нагадаємо, корвети класу Ada будуються для України в Туреччині. На судах очікується встановлення як ударної ракетної зброї протикорабельного ракетного комплексу Harpoon виробництва США.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: