Темы дня:

Україна націоналізувала заводи Дерипаски на 10 мільярдів

Україна націоналізувала заводи Дерипаски на 10 мільярдів

Україна націоналізувала заводи підсанкційного російського олігарха Олега Дерипаски загальною вартістю 10 мільярдів гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“За матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі у державну власність України підприємств, які належали російському олігарху Олегу Дерипасці”, – йдеться в повідомленні.

Рішення суду стосується:

  • Миколаївського глиноземного заводу;
  • надровидобувних компаній “Глухівський кар’єр кварцитів”, “Хустський кар’єр” та “Жежелівський кар’єр”.

Правоохоронці встановили, що Дерипаска, який входить до найближчого оточення військово-політичного керівництва рф, керував підприємствами через підконтрольні комерційні структури в різних регіонах України.

“Таким чином російський олігарх намагався приховати своє відношення до українських активів. Втім, співробітники Служби безпеки викрили схему та ініціювали передачу 100% російського майна в дохід України”, – додали в СБУ.

Заходи з націоналізації підприємств проводились за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Нагадуємо, міністерство юстиції подало позов до  Вищого антикорупційного суду (ВАКС) щодо застосування санкцій про стягнення активів одного з найбагатших російських олігархів Олега Дерипаски у дохід держави.

За клопотанням Офісу Генерального прокурора арештовано 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію, власником якого є підсанкційний російський олігарх.

Президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО від 12 жовтня про санкції проти “младоолігарха” часів Януковича Сергіия Курченка, самого Віктора Януковича, російського олігарха Олега Дерипаски і міністра оборони України часів Януковича Павла Лебедєва.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: