Темы дня:

Україна і союзники обговорили “мирний план” – ЗМІ

Україна і союзники обговорили “мирний план” – ЗМІ

Росія засудила зусилля союзників під час таємної зустрічі, куди вона не була запрошена, стверджують джерела.

У грудні відбулася таємна зустріч між представниками України, країн G7 і невеликої групи держав глобального Півдня, щоб спробувати заручитися підтримкою українських умов для проведення мирних переговорів з Росією. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела у вівторок, 9 січня.

Стверджується, що зустріч радників із національної безпеки відбулася 16 грудня в Ер-Ріяді. Секретність була частково спрямована на те, щоб країни-учасниці відчували себе комфортніше.

За словами джерел, менший формат дозволив вільніше та відвертіше обговорювати українську Формулу миру та плани просування цього процесу, а також принципи потенційної взаємодії з Росією в майбутньому.

При цьому суттєвого прогресу досягнуто не було – Україна та її союзники по G7 продовжували чинити опір закликам країн Півдня безпосередньо взаємодіяти з Росією.

До того ж у той час як високопосадовці з Індії, Саудівської Аравії та Туреччини взяли участь у зустрічі в Ер-Ріяді, інші великі країни глобального Півдня, які приїжджали на деякі з попередніх великих сесій, зокрема, Китай, Бразилія та ОАЕ, не надіслали своїх представників.

Як зазначає агентство, що Київ та його союзники з G7 підтвердили свою думку про те, що справедливий мир має поважати територіальну цілісність та суверенітет України. Також вони заявили, що цілі Володимира Путіна не змінилися, і він не виявив жодних ознак серйозного бажання вести переговори по суті і не дотримується досягнутих раніше домовленостей.

Союзники дали зрозуміти, що продовжать підтримувати Україну, а ЄС та США висловили впевненість у тому, що пакети допомоги будуть узгоджені.

Росія у свою чергу засудила зусилля союзників під час таємної зустрічі, куди вона не була запрошена.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: