Темы дня:

У РФ залишилося небагато високоточних ракет – ЗСУ

У РФ залишилося небагато високоточних ракет – ЗСУ

Росія б’є по енергосистемі України високоточними ракетами, проте їх у агресора небагато, вважає Юрій Ігнат.

Росія має достатньо ракет та безпілотників для завдання ударів по Україні. Проте високоточних ракет, якими російські військові злочинці б’ють по енергосистемі, не так уже й багато. Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі всеукраїнського телемарафону новин у неділю, 27 листопада.
Він додав, що українській системі ППО важко працювати, оскільки вона не забезпечена всіма вогняними засобами, які потрібні Україні сьогодні. Втім, Україна найближчим часом отримає додаткові комплекси IRIS-T, наголосив військовий.
Представник ЗС ЗСУ також відповів на запитання про те, скільки РФ може випускати ракет за один раз. Він нагадав, що агресор випускав і 30, і 50, і 70, і навіть понад 100 ракет, як на початку жовтня.
“Однак високоточних ракет, що б’ють по енергетичній інфраструктурі, а це Х-101, Х-555 і Калібр, не так багато в них залишилося. Іскандерів взагалі 100 з чимось”, – заявив Ігнат.
Спікер Повітряних сил ЗСУ вважає, що в Росії навряд чи з’явиться можливість наростити свої виробничі потужності настільки, щоб наздоганяти те, що витрачає.
“Перед ударом їм (російським загарбникам, – ред.) треба спочатку визначитися, куди вони битимуть. Повинні проаналізувати наслідки. Саме тому ми закликаємо громадян не публікувати, не надавати ворогові зайву інформацію”, – пояснив він.
Військовий додав, що на атаки впливають погодні умови, адже це важливо для підняття авіації у небо та фіксації обстрілів із повітря: ракети треба перевезти на кораблі, зарядити. У зв’язку з цим, періодичність завдання ударів раз на тиждень може зберігатися.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости