Темы дня:

У Конгресі сказали, коли розглянуть допомогу Києву

У Конгресі сказали, коли розглянуть допомогу Києву

Майк Джонсон зобов’язався поставити законопроєкт про допомогу Україні на голосування після Великодня.

Спікер Конгресу США Майк Джонсон винесе на голосування законопроєкт щодо допомоги Україні після Великодня (цього року у західному світі Пасха припадає на 31 березня – ред.). Про це у неділю, 24 березня заявив конгресмен-республіканець Майкл Маккол в ефірі CBS.

“Він зобов’язався поставити цей законопроєкт на голосування після Великодня, і ми працюємо над цим законопроєктом”, – сказав Маккол.

На пряме запитання журналістки, чи означає це, що законопроєкт проголосують вже 9 квітня, коли Палата представників повернеться з канікул, Маккол відповів, що хотів би, щоб це було зроблено “якомога швидше”.

За його словами, Майк Джонсон перебуває у “важкому становищі” щодо законопроєкту, який пропонує допомогу Україні. Але, попри загрозу звільнення Джонсон “знає, наскільки важливо” надавати допомогу Україні.

Нагадаємо, в останній день роботи Конгресу перед пасхальними канікулами представниця ультраправого крила Республіканської партії ініціювала відставку спікера Джонсона через невдоволення голосуванням по бюджету США. Це подання мають розглянути після поновлення роботи Конгресу 9 квітня. Однак, без конгресменів-демократів голосів за відставку Джонсона не вистачить. А деякі демократи вже заявили, що не підтримають відставку спікера, якщо той поставить на голосування законопроєкт щодо допомоги Україні.

Перед цим повідомлялося, що у Конгресі США готують новий законопроєкт для підтримки України, але в іншому вигляді, ніж той, що був схвалений Сенатом. Він передбачатиме виділення частини грошей у кредит замість безоплатних грантів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: