Темы дня:

У КНР мають намір зміцнити зв’язки з Росією

У КНР мають намір зміцнити зв’язки з Росією

Минулого тижня військові кораблі двох країн провели спільні військово-морські навчання у Східнокитайському морі.

Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що КНР “поглиблюватиме стратегічну взаємну довіру та взаємовигідну співпрацю” з Росією наступного року. Про це у неділю, 25 грудня, повідомило видання AP.
Він також заявив, що Китай “дотримується принципів об’єктивності та неупередженості” у питанні “української кризи”.
“Що стосується української кризи, ми послідовно дотримуємося основних принципів об’єктивності та неупередженості, не віддаючи переваги ні тій, ні іншій стороні і не підливаючи масла у вогонь, тим більше не прагнучи вигоди від ситуації”, – заявив Ван І.
Він також звинуватив США у погіршенні відносин між двома найбільшими економіками світу, заявивши, що Пекін “рішуче відкинув помилкову політику США щодо Китаю”. При цьому Ван І визнав, що досвід показав, що Китай і Сполучені Штати не можуть відокремити або розірвати ланцюжки поставок.
За словами дипломата, Китай буде прагнути повернути відносини зі США в потрібне русло, зазначивши, що вони різко погіршилися, тому що “Сполучені Штати наполегливо продовжують розглядати Китай як свого головного конкурента і беруть участь у кричущій блокаді, придушенні та провокаціях проти Китаю”.
Раніше в КНР заявили, що російське вторгнення в Україну поставило КНР “у дуже скрутне становище”, оскільки Пекін не хоче “вибирати між друзями”.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: