Темы дня:

Кулеба: Вся зброя буде, це лише питання часу

Кулеба: Вся зброя буде, це лише питання часу

Україна наполягає на отриманні зброї від партнерів у зв’язку з їхніми зобов’язаннями щодо Будапештського меморандуму.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що Україна згодом отримає від партнерів усю необхідну їй зброю.
“Моє враження таке. Якщо підсумувати всі закулісні розмови, не тільки у Вашингтоні, а й в інших країнах, то висновок такий: вся необхідна зброя буде, це лише питання часу. Чому її не можна надати одразу? Тому що є психологічні, логістичні та політичні причини… Але з цими всіма причинами треба працювати, і ми будемо працювати… Це не тільки питання небажання. Постачання будь-якої зброї – це дуже складна технічна та логістична операція, ми займаємося разом з колегами з інших відомств усіма цими деталями… У мене точно є відчуття, що називається на кінчиках пальців, що жодних табу у питаннях постачання зброї немає. І Patriot, рішення про які привіз Володимир Зеленський з Вашингтона – найкращий доказ цього”, – заявив Кулеба в ефірі національного телемарафону.
Кулеба також зазначив, що Україна наполягає на отриманні зброї від партнерів у зв’язку з їхніми зобов’язаннями щодо Будапештського меморандуму.
“Ми говоримо дуже просту річ нашим партнерам: якщо ви, чесно кажучи, у змові з росіянами забрали у нас ядерну зброю як фактор стримування Росії, і Росія на нас напала, то тепер будьте ласкаві, давайте нам усю потрібну неядерну зброю, щоб ми могли від Росії захищатися. Ось так ми порушуємо питання”, – сказав він.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости