Темы дня:

У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті

У Генштабі розповіли, що відбувається на фронті

Українські захисники стримують окупантів на сході й наступають на двох південних напрямках.

Війська РФ зосередилися на п’яти східних напрямках і продовжують повітряні атаки та обстріли на території України. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні 17 липня.

Зазначається, що протягом доби РФ завдала п’ять ракетних ударів із ЗРК С-300. Крім того, ворог завдав 34 авіаційних удари та здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Окрім зруйнованої інфраструктури, загинули й постраждали мирні люди.

“Противник зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 29 бойових зіткнень”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Куп’янському напрямку наші ЗСУ стійко тримають оборону. На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі західніше Діброви Луганської області.
На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії, наші захисники успішно відбили атаки противника в районах Богданівки та Веселого Донецької області. На Авдіївському напрямку, під вогнем ворожої авіації, наші захисники відбили усі атаки росіян в районі Авдіївки.
На Мар’їнському напрямку Сили оборони успішно продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки та біля Красногорівки Донецької області. На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

“Сили оборони України продовжують ведення наступальної  операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби”, – йдеться у повідомленні.

Авіація сил оборони за добу завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян. Знищено три ударних БпЛА противника типу Шахед-136.
Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, два важких вогнеметних системи залпового вогню ТОС-1А Солнцепьок,  22 артилерійських засоби на вогневих позиціях, склад боєприпасів та станцію РЕБ російських окупантів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости