Темы дня:

Туск пояснив, яким буде рішення по зерну з України

Туск пояснив, яким буде рішення по зерну з України

Рішення будуть захищати основні інтереси польських фермерів і виробників, а з іншого боку – українських, пообіцяв Дональд Туск.

Україна і Польща наблизились до рішення щодо зернового питання, але воно не зможе всіх влаштовувати. Про це сказав премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск за підсумками переговорів з українським колегою Денисом Шмигалем у четвер, 28 березня.

“Ані прем’єр-міністр Шмигаль, ані я, ми не будемо мати сатисфакції на 100%. Але в цьому полягає сучасна політика. Ми шукаємо рішення, які, можливо, не будуть задовольняти всіх повністю, але які будуть захищати основні інтереси польських фермерів і виробників, а з іншого боку – українських”, – заявив він.

Туск зазначив, що сторони на “прямому шляху” до того, щоб конкуренція з боку українських перевізників не була болючою для польських водіїв.

“Я розраховую тут на розуміння всіх зацікавлених сторін, фермерів, водіїв Польщі, щоб ми разом оцінили позитивно зусилля Польщі в цьому питанні, і щоб ми зрозуміли, що в спільних інтересах Польщі та України наше майбутнє. Щоб ніхто в будь-який спосіб не допоміг Росії або іншим ворогам розділити нас, і в Україні, і в Польщі”, – додав він.

У свою чергу Шмигаль заявив, що Україна і Польща мають прогрес у розблокуванні кордону і важливо зберегти позитивну динаміку.

“Ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади, але головне щодо вирішення всіх критичних питань, які призводять до всіх блокад”, – сказав глава уряду.

За його словами, план України та Польщі для розблокування кордону виконується, хоча “не так швидко, як хотілося б”.

“Але однозначно маємо позитивні тенденції і позитивну динаміку. Цю динаміку важливо зберегти і рухатися далі”, – підкреслив Шмигаль.

Раніше у четвер стало відомо, що Денис Шмигаль прибув до Польщі і зустрівся з главою уряду Дональдом Туском. Вони планували обговорити питання постачання зброї для України, ситуацію на кордоні, розвиток торгівлі та інфраструктури.

Також сьогодні стало відомо, що польські фермери розблокували пункт пропуску Угринів-Долгобичув.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости