Темы дня:

США розглядають можливість надання Україні до 30 додаткових танків Abrams — ЗМІ

США розглядають можливість надання Україні до 30 додаткових танків Abrams — ЗМІ

Кількість бойових машин цього типу в ЗСУ може збільшитися до 60.

Білий дім і Пентагон розглядають можливість відправлення Україні танків Abrams на додаток до раніше обіцяного 31 американського танка цього типу. Про це повідомляє The Messenger.

За словами співрозмовників серед американських чиновників, Білий дім і Пентагон розглядають можливість відправлення в Україну до 30 додаткових M1 Abrams.

Зазначається, що танки Abrams цінують за їхню здатність проривати укріплені позиції та знищувати бронетехніку, а для українського командування є надія, що вони зможуть допомогти українським силам відвоювати захоплені Росією території у східних і південних регіонах України.

Abrams – це основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Танк названо на честь генерала Крейтона Абрамса, колишнього начальника штабу Армії США і командувача збройними силами США у В’єтнамі з 1968 по 1972 рік.

Він є добре озброєною, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів. Важливими особливостями танка є застосування потужних газотурбінних двигунів, обладнання багатошаровою протиснарядною композитною бронею та окреме зберігання боєприпасів в ізольованому капсульному відсіку.

Раніше повідомлялося, що США надали Україні першу партію танків Abrams. Вони прибули на територію нашої країни впродовж останніх кількох днів.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: