Темы дня:

США ліквідували лідерів бойовиків ІДІЛ у Сирії

США ліквідували лідерів бойовиків ІДІЛ у Сирії

Під час операції отримали поранення четверо американських військових.

Американські військові заявили про знищення лідерів бойовиків ІДІЛ у Сирії. Про це повідомило Центральне командування США, пише «Голос Америки».

Згідно з заявою військових, внаслідок вертолітного рейду, здійсненого в четвер, 17 лютого, було ліквідовано високопоставленого лідера терористичного угруповання «Ісламська держава» Хамза аль-Хомсі. Він керував бойовиками на сході Сирії.

Під час операції отримали поранення четверо американських військових та службовий собака. Зараз їхній стан оцінюється як стабільний.

За словами представника Центрального командування США полковника Джо Баккіно, операцію американські військові проводили спільно з Сирійськими демократичними силами – військовим альянсом, де основну роль відіграють курдські формування. Мирні жителі внаслідок операції не постраждали.

Баккіно також розповів про іншу операцію, під час якої було ліквідовано ще одного командира ІДІЛ. Він керував групою терористів, які чинили політичні вбивства.

Раніше повідомлялося, що сили США збили безпілотник іранського виробництва, який намагався зібрати розвідувальні дані над військовою базою на північному сході Сирії.

Військові США заявили, що безпілотник намагався провести розвідку поблизу патрульної бази, де американські антитерористичні сили дислокуються разом з Сирійськими демократичними силами, щоб допомогти запобігти відродженню терористичного угрупування «Ісламська держава» і протистояти іранському впливу в регіоні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: