Темы дня:

Скандальний законопроєкт, що покращував життя забудовників, зняли з розгляду після критики НАЗК

Скандальний законопроєкт, що покращував життя забудовників, зняли з розгляду після критики НАЗК

Законопроєкт 5655, що створював додаткові преференції для будівельного бізнесу, знятий з розгляду парламенту цього тижня.

Законопроєкт планували проголосувати вже цього тижня і, як зазначали депутати, у ініціаторів було достатньо голосів, навіть якби дехто зі “Слуг” відмовився голосувати.

Напередодні комітет отримав висновок НАЗК, що законопроєкт не відповідає Антикорупційній стратегії.

НАЗК вказувало серед іншого, що проєктом Закону не передбачено механізм усунення, виявлених порушень законодавства, встановлених в результаті здійснення нагляду, санкцій для об’єктів нагляду у разі встановлення порушень, а також яким чином відповідні порушення мають бути усунуті.

Також законопроєкт отримав критичний висновок Головного юридичного управління Ради, яке змушене було його аналізувати у стислі терміни.

У висновку юридичного управління сказано, що низка положень законопроекту 5655 не відповідає конституційним принципам верховенства права та визначенню України правовою державою. Там вказано, що законопроектом передбачається врегулювати ширшу сферу, ніж викладена в його назві щодо реформування містобудівної діяльності, зокрема і сферу земельних відносин.

Також в управлінні критично оцінили намір передати саморегулівним організаціям повноважень органів державної влади.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости