Темы дня:

Талісман чемпіонату світу з футболу 2022 Лаїб: що означає, чому так називається, історія створення

Талісман чемпіонату світу з футболу 2022 Лаїб: що означає, чому так називається, історія створення

Талісман Лаїб представлятиме Чемпіонат світу з футболу 2022 і буде його знаковим символом. Звідки походить назва талісмана, що він собою являє і які є інші символи турніру?

Чемпіонат світу з футболу 2022 буде проводитись у Катарі в період з 20 листопада до 18 грудня 2022 року. Прочитати прогнози на матчі ЧС-2022 можна на сайті «РБ». А ось вигідні коефіцієнти на цей чемпіонат пропонує популярна контора Фонбет. Цей букмекер високо оцінений за свою надійність, зручність платежів та лінію коефіцієнтів у лайві. Аби прочитати повний огляд БК Фонбет, слід перейти за посиланням – https://bookmaker-ratings.ru/review/obzor-bukmekerskoy-kontory-fonbet/.

Для кожного мундіалю історично призначався спеціальний талісман і цього року ним став таємничий футболіст, на ім’я Лаїб. Цікаво, що зовні він дуже нагадує чоловічий головний убір, традиційний для арабських країн – куфія. Також він дуже схожий на килим-літак. За словами організаторів турніру, Лаїб прийшов з невимовного паралельного всесвіту всіх маскотів. За натурою Лаїб дуже веселий, цікавий і досить заповзятливий.

В офіційному відеоролику презентації турніру від ФІФА маскот каже, що завжди підтримає будь-яку людину, яка володіє працьовитістю, баченням, а також прагненням до здійснення своєї мрії. 

Дослівно з арабської «Лаїб» – це дуже хороший гравець, неймовірно обдарований, надкваліфікований. 

Крім Лаїба є ще кілька символів майбутнього турніру, на які варто звернути увагу. Насамперед багатьох уболівальників цікавив м’яч. На ЧС-2022 гратимуть м’ячем «Аль-Ріхла»: ця назва перекладається з арабської як «подорож». Створений м’яч був компанією Adidas. За словами розробників, він є найточнішим і найшвидшим зараз. Цей м’яч створювали при застосуванні технології CTR-Core, завдяки якому у м’ячі з’явилося невелике ядро, що дозволяє покращувати точність та баланс.

Гімном чемпіонату світу в Катарі стала пісня «Hayya Hayya» («Better Together»). Виконуватимуть її американець Тринідад Кардона, катарська виконавиця Аїша та зірка афробіта Давідо.

Емблемою турніру стала біла каблучка з червоним візерунком, скручена у вісімку «8» – це посилання на кількість спортивних арен, які приймуть матчі мундіалю. Крім цього, емблема символізує знак нескінченності.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости