Темы дня:

Шмигаль дав поради, як підготуватися до зими

Шмигаль дав поради, як підготуватися до зими

Кожен українець має підготувати запас таких необхідних речей, як теплий одяг, свічки, ліхтарики та батарейки.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав українцям поради, як краще підготуватися до майбутньої зими.
“Ми всі повинні бути готові до тимчасових перебоїв з електроенергією. Це воєнна дійсність. Там, де це необхідно, щоб уникнути навантаження енергетичних мереж, вимикають світло за графіком”, – сказав він на засіданні уряду в середу, 12 жовтня.
Він попередив, що опалювальний сезон буде важким.
“Не прикрашатимемо дійсність – ця зима буде важкою. Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, щоб у кожної сім’ї був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло або тепло”, – радить прем’єр.
Глава уряду запевнив, що Україна нагромадила достатню кількість енергоресурсів, підготувала мережі, закупила додаткове обладнання, забезпечує ремонт пошкодженої інфраструктури.
“Наразі готовність до опалювального сезону по країні понад 90%. Підготовлено також спеціальні пункти обігріву для населення, розроблено плани евакуації у разі неможливості швидкого відновлення критичної інфраструктури”, – розповів Шмигаль.
Прем’єр закликав економити газ та вугілля після включення опалення.
“Так, це означатиме зменшення температури у квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє – 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму”, – констатував він.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости