Темы дня:

Як обрати вишиванку: практичні поради

На хвилі патріотизму з кожним днем ​​зростає популярність української вишиванки.

Раніше її було прийнято одягати тільки на важливі національні свята, але сьогодні вона стала частиною повсякденного стилю. Якщо ви також вирішили поповнити традиційною сорочкою ваш гардероб, то обов’язково читайте нашу статтю. У ній ми розповімо, на які критерії потрібно звернути увагу при її виборі.

Фасон

Вишиванки представлені в широкому розмаїтті моделей. Дівчатам сподобається плаття вишиванка. Впевнені, воно стане улюбленим предметом гардеробу, оскільки його можна легко інтегрувати в будь-який стиль. Наприклад, вирушаючи на прогулянку, поєднуйте таке плаття з сандалями, босоніжками і навіть спортивними кросівками. А в якості аксесуару можна використовувати маленький рюкзак. Образ вийде максимально комфортним, але водночас стильним. Для урочистого заходу вишите плаття варто доповнити тонким ремінцем на талію, маленькою сумкою й елегантними туфлями на невеликому каблуці.

Якщо вам потрібно купити чоловічу вишиванку, то зверніть увагу на моделі oversize. Вони виглядають так, ніби на кілька розмірів більше, але це так і задумано. Таку стильну сорочку можна сміливо поєднувати з джинсами, джинсовими шортами, бермудами, чінос. Що стосується взуття, то відмінно впишуться кеди або мокасини. Якщо ж потрібна сорочка «на вихід», обирайте моделі класичного приталеного крою. Вони чудово поєднуються з брюками.

Тип вишивки

Сьогодні можна знайти вишиванки з ручною і машинною вишивкою. Який варіант вибрати, безпосередньо залежить від вашого бюджету. Ручна робота ексклюзивна, в неї вкладена душа і енергетика майстрині. До того ж, вона виконана дбайливо і акуратно. Носити таку річ одне задоволення. Правда, ціна порівняно велика.

Якщо бюджет невеликий, то можна купити вишиванку з машинною вишивкою по посиланню https://etnodim.com.ua/. Сучасні виробники пропонують якісні вироби в широкому асортименті. Ви з легкістю знайдете ту модель, яка буде виглядати неповторно.

Матеріал

Найдорожчий і традиційний матеріал для пошиття вишиванки — це домоткане полотно. Його особливість в тому, що воно створюється вручну. Для пошиття жіночих сорочок часто використовується фабричний або марлевий льон. Такі вироби тонкі, але при цьому якісні. Вони приємні до тіла і не викликають роздратування на шкірі. До натуральних матеріалів також відноситься габардин. Тканину виготовляють з вовни певної породи овець. Серед ії переваг можна відзначити те, що вона набагато менше зминається, ніж льон. Користуються популярністю і шифонові вишиванки. В основі цього матеріалу льон, але з додаванням синтетики. Штучні волокна покращують властивості тканини, роблять її еластичною, стійкою до зминання, довговічною.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости