Темы дня:

“Шахеди” вибухнули на території Румунії – МЗС

“Шахеди” вибухнули на території Румунії – МЗС

Україна звернулася до країн-партнерів щодо постачання додаткових систем ПРО та ППО, а також бойової авіації.

Під час масованої атаки на Україну в ніч на понеділок запущені Росією дрони-камікадзе Shahed-136/131 впали та вибухнули на території сусідньої Румунії. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook 4 вересня.

“За інформацією Державної прикордонної служби України, сьогодні вночі під час масованої атаки Росії в районі Ізмаїльського порту російські “шахеди” впали й здетонували на території Румунії. Це є черговим підтвердженням того, що російський ракетний терор становить величезну загрозу не лише безпеці України, а й безпеці сусідніх країн, зокрема держав-членів НАТО”, – написав Ніколенко.

У зв’язку з цим Україна звернулася до країн-партнерів щодо постачання додаткових систем протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойової авіації.

“Закликаємо партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав”, – додав речник МЗС.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости