Темы дня:

На деокуповані території повертається влада

На деокуповані території повертається влада

На звільнені території Харківської області повертаються органи влади, поліція та ДСНС.

На деокуповані території Харківської області повертаються органи влади, поліція та рятувальники. Про це у п’ятницю, 9 вересня, повідомив глава МВС Денис Монастирський, пише Суспільне.
Першочерговим завданням на звільнених теренах є забезпечення гуманітарних потреб мешканців. У багатьох населених пунктах немає світла і будь-яких умов життя, тому спочатку необхідно забезпечити доставку гуманітарного вантажу, зазначив міністр.
“Можливість логістики, доїзду – це забезпечуватиме військова адміністрація спільно з Національною поліцією. Друге – це повернення правоохоронної системи та забезпечення цих сіл, які будуть або вже деокуповані”, – пояснив Монастирський.
Глава МВС повідомив, що на деокупованих територіях буде призначено окремих керівників військових адміністрацій. Вони відповідатимуть за забезпечення першочергових потреб громадян, які залишалися на окупованих територіях.
“Чітко визначили з органами Національної поліції підрозділи, які мають одразу після деокупації зайти та забезпечити правопорядок у цих населених пунктах. Підрозділи ДСНС, які мають забезпечити розмінування, це умова №1, щоб повернулося життя до цього населеного пункту. Забезпечити електроенергію, розмінування інфраструктури, для того, щоб можна було готуватися до осінньо-зимового періоду”, – зазначив Монастирський.
Ситуацію на деокупованих територіях Харківської області також прокоментував голова ОВА Олег Синєгубов.
“Поки ще триває зачистка, до звільнених населених пунктів повертається поліція та інші служби, відновлюється робота органів державної влади, надається допомога населенню. Найближчим часом розпочнеться відновлення інфраструктури та підготовка до зими”, – написав Синєгубов.
Також він пояснив учорашнє посилення обстрілів Харкова.
“Активізація окупантів пов’язана, насамперед, з успіхами ЗСУ, які зараз звільняють територію області. Наші воїни дуже мотивовані і не залишать ворогові жодного шансу. Ворог деморалізований і тікає з нашої землі. Ми маємо серйозні успіхи на Балаклійському напрямку та інших напрямках, але зараз говорити про цьому ще зарано”, – пише Синєгубов.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости