Темы дня:

СБУ задокументовала використання Росією ракет КНДР

СБУ задокументовала використання Росією ракет КНДР

Російські війська випустили по Україні понад 20 північнокорейських засобів ураження, внаслідок чого загинули щонайменше 24 мирні жителі, заявили в СБУ.

Служба безпеки задокументувала використання рашистами ракет з Північної Кореї під час повітряних атак на Україну. Про це у четвер, 22 лютого, повідомила пресслужба СБУ.

“Мова йде про балістичні ракети типу Hwasong-11 (KN-23/24), які виробляються на території КНДР.За даними слідства, російські війська випустили по Україні понад 20 північнокорейських засобів ураження”, – говориться в повідомленні.

В СБУ додали, що внаслідок атак такими ракетами загинули щонайменше 24 мирні жителі, більше ста цивільних отримали тяжкі поранення.

За даними слідства, один з перших фактів застосування балістичних ракет виробництва КНДР зафіксовано 30 грудня 2023 року під час обстрілу Запоріжжя.

Удар північнокорейськими ракетами рашисти здійснили також по багатоповерхівці у Києві. Тоді від ворожої атаки загинуло 4 мешканців столиці, понад 50 отримали поранення.

Також балістикою з КНДР били по житлових будинках п’ятьох прифронтових селищ Донеччини, що призвело до загибелі 17 мирних жителів.

Північнокорейські ракети використовувалися і під час удару по приватних оселях мешканців Харкова, коли були вбиті  троєцивільних, а понад 60 харків’ян отримали тяжкі поранення.

Наразі ці факти документуються слідчими Служби безпеки у межах кримінальних проваджень за двома статтями Кримінального кодексу України – про пособництво державі-агресору (ст.111-2) та про порушення законів та звичаїв війни (⁠ст. 438).

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: