Темы дня:

СБ оновив дані щодо збитків України від війни

СБ оновив дані щодо збитків України від війни

З вересня найбільше пропорційне зростання збитків cталося в енергетичній сфері України.

Пряма фізична шкода України від війни з Росією досягла 411 млрд доларів, що у 2,6 разу перевищує очікуваний ВВП України у 2022 році. Про це в середу, 22 березня, повідомляє Reuters з посиланням на дані Світового банку.
Вказано, що сума зросла, порівняно з оцінкою в 349 млрд. доларів, опублікованою у вересні минулого року.
Згідно з оперативною оцінкою потреб, Україні знадобиться 14 млрд доларів для критичних та пріоритетних інвестицій у реконструкцію та відновлення у 2023 році, що вимагатиме 11 млрд доларів фінансування понад те, що передбачено у бюджеті України на 2023 рік.
Близько 22% потреб припадає на транспорт, на житло – 17%, енергетику – 11% та сільське господарство – 7%.
Найбільше пропорційне зростання відбулося в енергетиці, де збитки більш ніж уп’ятеро перевищили рівень червня 2022 року.
Найбільші стрибки сталися у прифронтових регіонах, таких як Донецька, Харківська, Луганська та Херсонська області, які з жовтня зазнали сильних ракетних ударів з боку Росії.
Віце-президент Світового банку по Європі та Центральній Азії Ганна Б’єрде високо оцінила стійкість та рішучість України у вирішенні невідкладних завдань щодо відновлення та реконструкції.
“Продовження підтримки України – це інвестиції як у країну, так і у світову економіку. Підтримка партнерів розвитку для державних інвестицій має бути доповнена значними приватними інвестиціями, щоб збільшити доступне фінансування для реконструкції”, – сказала вона.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: