Темы дня:

РФ зосередила в Україні 90% сухопутних сил – НАТО

РФ зосередила в Україні 90% сухопутних сил – НАТО

Попри значні втрати в Україні російські сили все ще мають велику бойову спрожність, зазначив адмірал Роб Бауер.

Країна-агресор Росія задіяла у війні проти України майже 90% своїх сухопутних сил. Про це сказав голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер на брифінгу у Брюсселі, повідомляє Інтерфакс-Україна у понеділок, 3 липня.

За його словами, попри значні втрати російські сили все ще мають боєздатні “авіацію, флот, кібернетичну та ядерну зброю”.

“Наші майбутні оборонні плани базуються не на поточному стані російських сил, а на стані до 24 лютого 2022 року. Росіяни підуть на поповнення втрат в армії, і тому у нас є кілька років часу: ми ніколи не повинні недооцінювати їхні можливості, оскільки вони неодноразово показували в історії, що вміють ставати на ноги”, – сказав адмірал.

Бауер підкреслив, що росіяни діють “з великою обережністю та увагою” у тих районах, які безпосередньо межують з НАТО, бо “вони не хочуть ризикувати конфліктом з нами”.

Водночас він похвалив Україну за обережність при контрнаступі.

“Контрнаступ – це важко. Люди ніколи не повинні думати, що це легка прогулянка. Цього ніколи не буде”, – сказав голова Військового комітету НАТО.

Бауер зазначив, що українські війська стикаються з оборонними районами глибиною до 30 км.

“Ми бачили в Нормандії під час Другої світової війни, що союзникам знадобилося сім, вісім, дев’ять тижнів, щоб фактично прорвати оборонні лінії німців. Тому не дивно, що це відбувається не швидко”, – заявав він.

“Ми не маємо коментувати щодо України в плані того, що “вони мають просуватися швидше” або “ми розчаровані, що вони не просуваються швидко”. Такі операції надзвичайно важкі, і я гадаю, що те, як вони це роблять, заслуговує на похвалу”, – резюмував адмірал.

Нагадаємо, за минулий тиждень ЗСУ збільшили площу визволених територій на сході та півдні України. Загалом з початку контрнаступу деокупована площа складає 158,4 кв. км.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости