Темы дня:

РФ готується до чергової хвилі мобілізації – ISW

РФ готується до чергової хвилі мобілізації – ISW

Наступна хвиля мобілізації в найближчі місяці лише посилить ситуацію та погіршить загальну якість російських військ.

На Росію чекає чергова хвиля мобілізації, проте це погіршить загальну якість російських військ, які перекидаються на фронт в Україну. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

“Продовження прихованих мобілізаційних заходів та потенційна підготовка до наступної хвилі мобілізації в тандемі з поточним осіннім призовним циклом, ймовірно, створюють значне навантаження на і без того перевантажений російський апарат формування Збройних сил”, – йдеться у повідомленні.

Як заявили в ISW, президент РФ Володимир Путін, напевно, наказав припинити так звану часткову мобілізацію, щоб звільнити бюрократичний та адміністративний потенціал для призову.

“Однак очевидно, що російська влада ніколи не припиняла мобілізаційні зусилля повністю, а це означає, що обмежена кількість мобілізованих призовників все ще проходить через систему підготовки в той же час, коли призовники проходять свій власний цикл навчання”, – зазначають військові аналітики.

В ISW припускають, що чергова хвиля мобілізації, ймовірно, призведе до ще більш низької якості щодо підготовки як мобілізованих призовників, так і термінових, оскільки вони конкуруватимуть за недостатню кількість “навчальних” місць.

Нагадаємо, як заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, загальна кількість мобілізованих у Росії не може перевищувати 300 тисяч осіб.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости