Темы дня:

Пригожина підтримала половина Росії – Зеленський

Пригожина підтримала половина Росії – Зеленський

Володимир Путін допустив історичну помилку, розпочавши наступ на Україну, зазначив президент.

Військовий заколот керівника ПВК Вагнер Євгенра Пригожина підтримали 18 чи 19 регіонів Росії, а 21 регіон – діючого президента РФ Володимира Путіна, що демонструє розбалансовані настрої у суспільстві країни-агресора. Про це президент України Володимир Зеленський заявив у інтерв’ю CNN, уривок якого він оприлюднив у Telegram в четвер, 6 липня.

Він зазначив, що стрімке просування “вагнерівців” углиб Росії та захоплення деяких регіонів свідчить, зокрема, про те, що Путін вже не контролює безпекову ситуацію в країні.

“Ми бачимо дуже цікаву аналітику: половина Росії підтримала Пригожина, половина Росії підтримала Путіна. 18 чи 19 регіонів Росії конкретно підтримали дії Пригожина і 21 регіон конкретно підтримав Путіна. Ще деякі регіони балансували – не знали, кого підтримати. Ми бачимо наступні процеси: половина людей у Росії коливається”, – заявив Зеленський.

Він додав, що нинішній президент Росії – “інша щодо потужності людина”: “Людина стара, неенергійна. Людина, яка не контролює процеси”.

Зеленський наголосив, що Путін допустив історичну помилку, розпочавши наступ на Україну. “Цей наступ породив усе інше: силу “вагнерівців”, відомість Пригожина, неконтрольованість у Росії. До цього призвело повномасштабне вторгнення”, – аргументував він.

Президент підкреслив, що саме в цей момент, коли Путін слабкий, світові потрібно тиснути на нього.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости