Темы дня:

Порядок реєстрації адвокатського бюро

Порядок реєстрації адвокатського бюро

Реєстрація адвокатського бюро

1. Подання документів на державну реєстрацію.

Статтею 24 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» встановлено, що для проведення державної реєстрації юридичної особи засновник (засновники) або уповноважена ними особа повинні особисто подати державному реєстратору (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення або в разі подання електронних документів подати опис, що містить відомості про надіслані електронні документи, в електронній формі) такі документи:

  1. заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи (Форма 1), до якої може бути подана як додаток заява щодо обрання юридичною особою спрощеної системи оподаткування та/або реєстраційна заява про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику.
  2. Рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи (примірник оригіналу, ксерокопія, нотаріально засвідчена копія).

– протокол загальних чи установчих зборів засновників або рішення засновника.

  1. два примірники установчих документів (у разі подання електронних документів – один примірник

– статут (або положення, або засновницький договір) прошивається, пронумеровується та підписується засновником (засновниками) або уповноваженими особами.

Довідково:    Адміністративний збір не справляється.

2. Отримання печатки та штампів

3. Відкриття поточних рахунків у банках

Адвокатське бюро має самостійний баланс, може відкривати рахунки у банках, мати печатку, штампи і бланки із своїм найменуванням.

4. Обрання системи оподаткування

Адвокатське бюро чи об’єднання як юридична особа можуть обрати або перейти на спрощену систему оподаткування зі сплатою єдиного податку, за умови відповідності вимогам, встановленим главою 1 “Спрощена система оподаткування, обліку та звітності” розділу XIV Податкового кодексу України.

Дата внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації юридичної особи є датою державної реєстрації юридичної особи (частина четверта статті 25 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»).

Про створення, реорганізацію або ліквідацію адвокатського бюро адвокат, який створив адвокатське бюро, протягом трьох днів з дня внесення відповідних відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців письмово повідомляє відповідну раду адвокатів регіону.

Адвокат, який створює адвокатське бюро, має право:

– залучати до виконання укладених бюро договорів про надання правової допомоги інших адвокатів на договірних засадах. При цьому адвокатське бюро зобов’язане забезпечити дотримання професійних прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності;

– наймати технічних та інших працівників (крім адвокатів);

– користуватися іншими правами, які згідно із законодавством належать юридичній особі.

Стороною договору про надання правової допомоги є адвокатське бюро. У Договорі про правову допомогу лише визначається конкретний адвокат, який буде здійснювати надання такої допомоги.

Адвокатське бюро може залучати до виконання укладених бюро договорів про надання правової допомоги інших адвокатів на договірних засадах. Адвокатське бюро зобов’язане забезпечити дотримання професійних прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності.

Читайте також:

Алгоритм дій кредиторів після відкриття спадщини

Штрафи за неоформленого працівника

UkrNews24.net

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости