Темы дня:

Поляки розблокували три пункти пропуску – ДПСУ

Поляки розблокували три пункти пропуску – ДПСУ

На розблокованих пунктах пропуску теж зараз є черги, бо водії вантажівок користуються ними активніше.

На українсько-польському кордоні триває акція протесту фермерів. Але вони розблокували три пункти пропуску. Про це сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у середу, 27 березня.

За його словами, розблоковано пункти пропуску Краківець, Шегині та Устилуг. Через них відбувається інтенсивний рух в обидва боки.

Разом з тим на пунктах пропуску Ягодин та Рава-Руська фермери не пропускають вантажівки, які слідують у Польщу.

А в пункті пропуску Угринів фермери планують пропускати по одній вантажівці в бік Польщі й по три вантажівки кожні шість годин в бік України.

“Фактично це суттєве зниження можливості перетину кордону вантажівками і на цьому напрямку. Ну і практично також заблокований рух в бік Польщі. Сукупно станом на ранок сьогодні на цих трьох напрямках в чергах перебуває десь 300 вантажівок. Найбільше навпроти Ягодина”, – розповів Демченко.

Також є черги і навпроти розблокованих пунктів пропуску, бо водії вантажівок користуються ними активніше ніж тими напрямками, що блокуються. Найбільша черга навпроти Краківця – близько 700 фур.

Як відомо, поляки протестують проти ввезення української агропродукції, планів Єврокомісії продовжити економічний безвіз з Україною ще на рік, а також проти “зеленого курсу” ЄС.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости