Темы дня:

Озвучені терміни для відновлення ДніпроГЕС

Після ракетного удару росіян енергосистема України втратила 1 тис. МВт маневреної потужності.

Розміри руйнувань на Дніпровській ГЕС (ДніпроГЕС) ще потребують ретельного обстеження, але наразі вже відомо, що для її відновлення знадобляться роки. Про це сказав гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота в ефірі телеканалу Суспільне в понеділок, 25 березня.

“Ми вже розуміємо, що ДніпроГЕС виведено з ладу на тривалий час. Поки що ми ще не можемо детально розповісти і зрозуміти, що і скільки, але вже розуміємо, що для того, щоб станцію відновити до стану, який був до ракетного удару, знадобляться роки”, – заявив він.

Сирота розповів, що поки на станції не можна розібрати всі завали, бо і перекриття, і стіни з підкрановими балками нахилилися на машинний зал. Необхідно демонтувати верхню частину машзалу, щоб можна було дістатися до нижньої.

“Ми провели нараду з головою Запорізької ОВА, щоб до ліквідації наслідків долучилися фахівці ДСНС із технікою демонтажу перекриття”, – сказав він.

Гендиректор підтвердив, що ситуація на дамбі ДніпроГЕС контрольована, загрози прориву немає.

“Сама дамба на сьогоднішній день не пошкоджена. Лише пошкоджено підкранові балки, розташовані на дамбі, і мостовий перехід”, – уточнив Сирота і додав, що Укргідроенерго разом із відповідними службами буде намагатися якнайшвидше відновити мостовий перехід.

Він нагадав, що ДніпроГЕС була найбільшою станцією Дніпровського каскаду і після ракетного удару енергосистема України втратила 1 тис. МВт маневреної потужності.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости