Темы дня:

Німеччина закрила три останні АЕС

Німеччина закрила три останні АЕС

Планувалося вивести їх з експлуатації ще в останній день минулого року, але уряд продовжив термін їхньої роботи до середини квітня.

У суботу, 15 квітня, Німеччина остаточно зупиняє виробництво електроенергії на атомних електростанціях – у країні закінчилася ера атомної енергетики, яка тривала 62 роки. Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що Берлін виводить з експлуатації три останні атомні електростанції. Роботу зупиняють АЕС Emsland, Isar 2 та Neckarwestheim 2 у землях Нижня Саксонія, Баварія та Баден-Вюртемберг відповідно.

Зазначається, планувалося вивести їх з експлуатації ще в останній день минулого року, але уряд продовжив термін їхньої роботи до середини квітня через різке скорочення використання російського газу та підвищення світових цін на енергоносії.

Критики побоюються, що поки в Німеччині не буде створено достатньо потужну інфраструктуру для виробництва екологічно чистої енергії, на що можуть піти роки, країна більше використовуватиме види палива, що забруднюють довкілля (наприклад, вугілля), щоб компенсувати втрати.

Нагадаємо, Німеччина зобов’язалася повністю відмовитись від атомної енергетики до кінця 2022 року. На початку вересня повідомлялося, що до весни 2023 року будуть перебувати в режимі очікування дві АЕС – Neckarwestheim і Isar 2. А станцію Emsland таки мали намір закрити в 2022 році.

Але у листопаді 2022 року Бундестаг продовжив експлуатацію трьох АЕС.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости