Темы дня:

Шольц вважає, що Німеччина готова до припинення поставок російського газу

Шольц вважає, що Німеччина готова до припинення поставок російського газу

У своїй суботній заяві канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що його країна та Європа готові витримати наслідки, якщо Росія вирішить повністю припинити постачання газу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Канцлер переконує, що Німеччина підготувалася до того, що Росія значною мірою припинить постачання газу через війну проти України. Він також додав, що його країна встановила термінали на північному узбережжі Німеччини для імпорту рідкого газу.

“Ми заощадили газ. Ми знову використовуємо виробничі можливості вугільних електростанцій. На початку наступного року ми матимемо можливість використовувати решту атомних електростанцій південної Німеччини, якщо це буде необхідно”, – сказав канцлер.

Асоціація міст і муніципалітетів Німеччини, яка представляє близько 14 000 муніципалітетів і міст по всій країні, не поділяє думку Шольца, стверджуючи що країні загрожує енергетична криза.

Найбільша економіка Європи знаходиться в центрі енергетичної кризи на континенті, оскільки президент Росії скорочує поставки у відповідь на санкції, пов’язані з війною в Україні. Зростає побоювання, що Німеччина може зіткнутися з хвилею банкрутств внаслідок кризи.

“Хакерська атака та/або перевантаження електромережі” може спричинити серйозне знеструмлення, заявив Герд Ландсберг, президент асоціації, газеті Welt am Sonntag. Таке перевантаження може виникнути, якщо занадто багато домогосподарств увімкнуть електричні обігрівачі замість газових, сказав він.

За словами Ландсберга, Німеччина визнала, що ситуація серйозна, але поки не робить достатньо для підготовки.

Нагадаємо, Німеччина оголосила про пакет заходів на суму 65 млрд євро, щоб зменшити загрозу зростання цін на енергоносії, оскільки Європа бореться із дефіцитом постачань після вторгнення Росії до України.

Уряди Данії та Німеччини домовились побудувати в Балтійському морі   вітроенергетичний центр вартістю 9 мільярдів євро, стане значним кроком у процесі відмови Європи від залежності від російського газу.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости