Темы дня:

Маляр: Контрнаступальні дії вже відбуваються

Маляр: Контрнаступальні дії вже відбуваються

Йдеться про величезний комплекс різних дій та заходів, які зараз проводять ЗСУ, зазначила Ганна Маляр.

Українська армія не оголошуватиме про початок контрнаступу, оскільки це секретна інформація. На фронті вже ведуться дії, які можна назвати контрнаступальними, – сказала заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону в середу, 19 квітня.
“Важливо зрозуміти, не буде такого дня, коли Збройні сили скажуть: “завтра починаємо контрнаступ”. Це неможливо в умовах війни, бо це секретна інформація. Це плани Збройних сил, які ми не маємо права у публічному просторі обговорювати, у тому числі і самі військові їх не обговорюють, натомість і не потрібно зводити публічно контрнаступ лише до якихось активних наступальних дій, – заявила Маляр.
За її словами, говорити вузько про контрнаступ – це некоректно. Тому що це “величезний комплекс різних дій та заходів, які зараз проводять ЗСУ”.
“Це, передусім, підготовка людей до комплексу дій: і до оборонних, і до наступальних. Але все це разом, якщо ми говоримо про нашу стратегічну мету, можна називати заходами контрнаступальних дій”, – зазначила Маляр.
Зокрема, заходи включають підготовку техніки, людей, зокрема резервів, і навіть формування тактики на план А, Б, В, залежно від дій ворога.
Маляр додала, що ЗСУ не готують певні “вузькі дії” на певному напрямі, а щодня і постійно готуються до повного звільнення територій, і це величезний комплекс дій.
“І те, що відбувається сьогодні, наприклад, у Бахмуті, активні штурмові дії наших військ, і не тільки на Бахмутському напрямку. Наші війська сьогодні успішно зупиняють ворога на інших напрямках, наступ йде на чотирьох основних напрямках з боку ворога: Бахмутському, Мар’їнському, Авдіївському, Лиманському. Там здійснюються активні штурмові дії наших ЗСУ, і це теж контрнаступальні дії”, – сказала заступник голови військового відомства.
Раніше ЗМІ назвали можливу дату контрнаступу ЗСУ. Для цього нібито планується задіяти одразу дев’ять бригад.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости