Темы дня:

Генштаб зробив заяву про 30 тисяч для військових

Генштаб зробив заяву про 30 тисяч для військових

Генеральний штаб ЗСУ закликав припинити “займатися популізмом” щодо питань доплат військовослужбовцям.

Генеральний штаб Збройних сил України, реагуючи на рішення Верховної Ради повернути додаткову грошову винагороду військовослужбовцям у розмірі 30 тисяч гривень, просить припинити займатися популізмом та сконцентруватися на обороні України. Про це йдеться у заяві Генштабу.
“Солдат, який несе службу та захищає країну від агресора, ризикуючи власним життям та здоров’ям, виконує завдання у надскладних умовах, має бути високо мотивованим. Згадайте, як виглядають Вугледар, Мар’їнка або Авдіївка. Щодня оборони України – дається нам дуже високою ціною”, – заявили у Генштабі.
Тому додаткова грошова винагорода нараховується залежно від районів бойових дій та складності завдань, які виконують бійці.
Зазначається, що 100 тисяч гривень на місяць, як і раніше, збережено захисникам, які воюють безпосередньо на передовій.
При цьому 30 тисяч гривень виплачується військовим, які виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях із противником пропорційно до часу виконання, а також тим, хто перебуває на бойовому чергуванні і бере участь у відбитті повітряних нападів противника, незалежно від району виконання завдання.
Якщо військовослужбовці перебувають поза зоною бойових дій у тилу, то додаткові бойові виплати їм не нараховуються.
Водночас з 1 лютого всім військовослужбовцям мінімальний розмір грошового забезпечення було підвищено до 20100 гривень.
“Переконані, що у Збройних силах України має діяти справедлива система виплат, яка не створюватиме передумов до соціальної напруги у бойових підрозділах і буде з повагою ставитися до воїнів, які ризикують власним життям та здоров’ям”, – додали у Генштабі.
Нагадаємо, 10 квітня Верховна Рада повернула військовим доплату у розмірі 30 тисяч гривень. Пізніше до парламенту внесли проект ухвали, який тимчасово блокує повернення виплат військовим.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости