Темы дня:

Італійського журналіста поранили біля Херсона

Італійського журналіста поранили біля Херсона

Журналіст видання La Repubblica Коррадо Зуніно, якого поранили росіяни, ігнорував застереження українських військових.

Кореспондент італійського видання La Repubblica Коррадо Зуніно та його помічник Богдан Бітік у середу, 26 квітня, стали жертвами засідки російських снайперів під Херсоном, пише La Repubblica.
Внаслідок атаки українець загинув, а іноземний кореспондент отримав поранення.
“У нас влучили, я побачив Богдана на землі, він не рухався, я виповз із лінії вогню. Біг, поки не наткнувся на цивільну машину. Я був весь у крові, мене віднесли до херсонської лікарні. Я кілька разів намагався додзвонитися до Богдана, він не відповідав. Він був моїм великим другом, це жахливі страждання”, – розповів журналістам Зуніно.
Зазначається, що обидва репортери подорожували в куртках з написом Преса. На фотографіях видно, що у куртку, вилучену поліцією, влучила куля.
La Repubblica пише, що засідка сталася біля Антонівського мосту. На цей час повернути тіло Бітіка складно через присутність снайперів.
Посольство Італії у Києві та МЗС працюють з українською владою, щоб дозволити Дзуніно повернутися до Італії.
“Я розмовляв з міністром Кулебою, який запевнив мене у співпраці української влади”, – сказав міністр закордонних справ Італії Антоніо Таджані.
Голова МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що українські військові зв’язалися з журналістом і зроблять усе можливе, щоб допомогти йому.
“Росіянам все одно, росіянин ти, італієць чи українець, вони просто стріляють”, – додав Кулеба.
У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомили, що Зуніно отримав застереження від військових, проте проігнорував їх.
Зазначається, що італійський журналіст не повідомив про свою роботу в місті відповідальних пресофіцерів. Іноземець проігнорував попередження українських військових про небезпеку та крики: “Danger, sir!”.
“Дзуніно як керівник був зобовʼязаний проконтролювати, щоб учасник його групи був не лише в жилеті з написом PRESS, а й з бронею всередині нього. Але італієць порушив правила поведінки для журналістів в умовах бойових дій”, – йдеться у повідомленні.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: