Темы дня:

Влада Чернівців прийняла рішення щодо земель УПЦ

Влада Чернівців прийняла рішення щодо земель УПЦ

Депутати Чернівців одноголосно проголосували за те, щоб позбавити УПЦ МП права користування понад двадцятьма земельними ділянками у громаді.

Депутати Чернівецької міської ради позбавили УПЦ МП права користування 22 земельними ділянками у громаді. Таке рішення прийняли на сесії міськради, повідомив мер Чернівців Роман Клічук у четвер, 27 квітня.

Відомо, що “за” проголосували 28 депутатів. Проти не голосував ніхто.

“На сесії міської ради депутати одноголосно проголосували за те, щоб позбавити УПЦ МП права користування понад двадцятьма земельними ділянками у громаді. Це логічний і правильний крок. Вірю, що наші дії стануть стимулом для переходу до українських церков. Звільнимо Україну від окупантів на всіх фронтах! Тільки так станемо вільними”, – зазначив Клічук.

У рішенні міськради вказано, що права користування землею позбавили 22 храми УПЦ МП. Серед них вказані Кафедральний собор поблизу Соборної площі, Свято-Николаївський храм на вулиці Руській, церкву на проспекті Незалежності, чоловічий монастир Гореча та жіночий монастир на вулиці Буковинській.

Раніше у Чернівецькій області спалили церкву УПЦ МП. Правоохоронці затримали 34-річного жителя села Іспас. За фактом підпалу розпочато кримінальне провадження.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости