Темы дня:

Генсек НАТО розповів про гарантії для України

Генсек НАТО розповів про гарантії для України

Україну потрібно посилити і переозброїти за стандартами НАТО настільки, щоб вона була в змозі протистояти подальшій агресії.

Після перемоги України у війні проти Росії союзники з НАТО зможуть бути стороною домовленостей щодо надання Києву гарантій безпеки. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу у Брюсселі в понеділок, 13 лютого.
“Це можуть бути свого роду домовленості, в яких також беруть участь союзники. Я не спекулюватиму, як саме вони (гарантії Україні, – ред.) можуть бути сформульовані, але я кажу, що будь-які домовленості, де союзники з НАТО зможуть надати будь-які гарантії Україні абсолютно можливі, і це може бути частиною загального рішення для України, щоб убезпечити від подальших атак Росії”, – сказав Столтенберг, відповідаючи на запитання журналістів.
Генсек НАТО висловив переконання, що “перш ніж убезпечити майбутнє України, ми повинні допомогти їм перемогти у цій війні”.
“І це – головний фокус того, що ми робимо. Це умова номер один. Другий головний фокус має бути на тому, що коли ця війна закінчиться, ми маємо гарантувати, що Україна зможе себе захистити. Те, що ми бачили після 2014 року, коли Україна була не в змозі протистояти другій атаці – (після того, як Росія незаконно анексувала Крим, потім через пару місяців вони прийшли на схід. І ця війна триває вже багато років, до повномасштабного вторгнення”, – зазначив Столтенберг.
За його словами, Україну потрібно посилити і переозброїти відповідно до стандартів НАТО настільки, щоб вона була в змозі протистояти подальшій агресії.
“Це найважливіше для того, щоб убезпечити майбутнє України, щоб у них були сильні збройні сили, після того, як після війни будуть досягнуті свого роду мирні домовленості, щоб запобігти третій великій атаці на Україну”, – резюмував Столтенберг.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости