Темы дня:

Гарантії G7: Зеленський заявив про перемогу

Гарантії G7: Зеленський заявив про перемогу

Підписаний документ відкриває абсолютно нові безпекові можливості для України, зазначив глава держави.

Гарантії безпеки для України від країн “Великої сімки”, погоджені на саміті НАТО, стали великим успіхом і будуть розширені у майбутньому. Про це сказав український президент Володимир Зеленський у ході виступу за підсумками засідання Ради Україна-НАТО у середу, 12 липня.

“Результат саміту у Вільнюсі – це потрібний та важливий успіх для України. Це гарантії безпеки для України на шляху до НАТО. Ми отримали сьогодні важливий пакет гарантій”, – заявив він.

За словами Зеленського, Україна скоординує з партнерами по “Великій сімці” гарантії безпеки, які будуть розширені в майбутньому за допомогою домовленостей з основними союзниками.

“Українська делегація привезе додому значну безпекову перемогу для України… Це відкриває для нас абсолютно нові безпекові можливості. І я дякую всім, хто зробив це можливим”, – додав президент.

Нагадаємо, 12 липня лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про гарантії безпеки для України. Документ передбачає довгостроково підтримувати Україну у різних сферах, але зосереджений на питаннях безпеки.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: