Темы дня:

Для чого потрібна стоматологічна хірургія

Для чого потрібна стоматологічна хірургія

Стоматологія хірургічного спрямування – це один з найважливіших розділів медичної допомоги. Він являє собою оперативне втручання з метою усунення патологій у ротовій порожнині або своєчасну корекцію. Хірургічна стоматологія у Києві – надання лікарської допомоги, яку можна сміливо назвати необхідністю. Вона потрібна, коли інші методи вже використані або не працюють.

Коли треба звернутися за професійною допомогою

Кожна проведена операція, наприклад, імплантація або видалення складних коренів зуба, естетична корекція пародонтального напряму проводяться в оснащеному за останнім словом техніки приміщенні із застосуванням сучасних анестетиків, у максимально комфортних для пацієнта умовах.

Перелік заходів, що проводяться в хірургічній стоматології

  • видалення коренів зубів;
  • операції з видалення новоутворень у м’яких або кісткових тканинах;
  • стоматологія пародонтального напрямку;
  • заходи коронко-радикулярного призначення;
  • імплантація.

Особливість хірургічної стоматології полягає в тому, що всі маніпуляції проводяться на самому делікатному місці організму людини. Це галузь, яка займається лікуванням запущених, ускладнених захворювань різних тканин (м’яких, твердих), наприклад, зубів, щелеп. Запальні процеси в ротовій порожнині, механічні каліцтва, доброякісні або злоякісні новоутворення, генетичні або набуті зміни – все це далеко не повний перелік звернень до фахівців за хірургічною допомогою.

Початкові причини, що призводять до хірургічного втручання

Розглянемо більш детальніше головні фактори, що спонукають звернутися до лікаря. Знайомство з ними почнемо з будови зуба і головних причин його видалення. Кожен зуб складається з двох частин, розташованих над і під щелепою поруч. Вони кріпляться за рахунок міцних зв’язок й утримують його в лунці, що розташована в кістки щелепи. Коронка зуба знаходиться над яснами, а корінь у гнізді щелепи.

Найбільш розповсюдженими причинами видалення є:

  1. Руйнування емалі карієсом до стану, який немає можливості відновити іншими способами.
  2. Ускладнені, запущені, вікові патології периодонтального характеру (наприклад, розхитування зубного ряду).
  3. Корекція складного розташування елементів у ряді.
  4. Усунення зламаних частин або зубів, які не можна відновити.
  5. Запальні процеси (періодонтит).

Завдання лікаря-стоматолога у збереженні кожного зуба у ротовій порожнині. До видалення зубів вдаються лише як до крайніх заходів, коли складається ситуація, при якій відновити хворий зуб неможливо. Наприклад, якщо його частини травмують запалений або пошкоджений нерв, зуб має аномальне розташування або через запалення становить загрозу для інших елементів ротової порожнини .

Хірургічне видалення зубів рекомендовано якщо:

  1. Спостерігається висока схильність до карієсу, неможливо провести консервативне лікування.
  2. Порушена цілісність зубної коронки, відбувся розкол кореня.
  3. Спостерігається сильна рухливість (хитання) конкретного зуба.
  4. Порушено нормальний ріст.
  5. Зуб має спотворене місцезнаходження, травмонебезпечний, веде до спотворення прикусу.

Важливо стежити не тільки за станом зубів, але і місцем розташування в щелепі. Своєчасно не усунені проблеми щелепно-лицьового характеру поступово можуть призвести до порушення жування, розхитування зубного ряду, інших патологій. Рекомендуємо своєчасно відновлювати втрачений зуб шляхом постановки імпланту, протезування.

Джерело: slalen.ua

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости