Темы дня:

Данілов розповів про підготовку до війни

Данілов розповів про підготовку до війни

Влада України готувалась до російського вторгнення “з першого дня, коли вступила на свої посади”, каже голова РНБО.

Західні країни не давали Україні необхідних озброєнь до війни, оскільки не вірили у здатність країни протистояти війні з Росією. Про підготовку до вторгнення окупантів розповів голова РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю виданню Бабель.

За його словами, партнери недостатньо чітко попереджали про небезпеку і робили це більше у приватних розмовах, хоча союзників просили про ППО та превентивні санкції, щоб РФ передумала атакувати.

“У цьому кріслі [навпаки] сиділо дуже багато шанованих людей, які говорили таку річ: “П’ять-шість днів, далі знищення всього військово-політичного керівництва країни, далі концтабори, далі фільтраційні табори – і ви перестаєте існувати як країна”. Це те, що говорили всі, без винятків. На це ми відповідали, що такого не буде, це наша земля, ми її захищатимемо, у нас є воля до свободи”, – розповів Данілов.

Глава РНБО заявив, що до війни з Росією “готувались з першого дня, коли вступили на свої посади”.

За його словами, влада “заздалегідь відпрацювала дуже багато питань” щодо оборони – “взагалі не згодні з тими, хто каже, що ми не підготовлені, просто кожен по-своєму представляє підготовку”.

Також Данілов пояснив, що неможливо було попередити про вторгнення, тому що не була відома точна дата вторгнення – “напередодні Нового року, з 10 до 15 січня, 24 лютого, 25-го”.

“Жодній людині в Україні я не сказав, що 24 лютого буде війна – [24 лютого] всі мої діти, онуки, близькі були тут”, – сказав глава РНБО.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости