Темы дня:

Буде створено корпус морської піхоти – Зеленський

Буде створено корпус морської піхоти – Зеленський

В Україні сформують нові бригади морської піхоти, які будуть забезпечені сучасною технікою та зброєю, повідомив президент.

Президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ у смузі оборони Вугледар – Мар’їнка в Донецькій області і розповів про подальше посилення морської піхоти. Про це повідомляє пресслужба глави держави у вівторок, 23 травня.

Зазначено, що президент заслухав доповідь командувача морської піхоти й ОТУ Донецьк генерал-лейтенанта Юрія Содоля щодо поточної ситуації на визначеній ділянці фронту.

Зеленський поспілкувався з воїнами та взяв участь в урочистостях з нагоди Дня морської піхоти.

“Щодня на полі бою українська морська піхота доводить, що вона є потужною силою, яка знищує ворога, звільняє українські землі, виконує найскладніші завдання у найскладніших умовах. І нам потрібно більше такої сили. Тому відсьогодні ми значно збільшуємо потенціал морської піхоти та створюємо корпус морської піхоти”, – заявив Президент.

Як розповів Володимир Зеленський, буде сформовано нові бригади, забезпечені сучасною технікою та зброєю.

Президент також вручив державні нагороди. Він присвоїв звання Героя України та вручив ордени Золота Зірка полковнику Юрію Андрієнку та полковнику Миколі Паласу.

Також Зеленський нагородив морпіхів орденами Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів, За мужність ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІІ ступеня та орденом Данила Галицького.

Крім того, глава держави вручив відзнаку президента України За мужність та відвагу командуванню морської піхоти ВМС ЗСУ, 35-й окремій бригаді морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського та її підрозділам: 18-му окремому батальйону та 137-му окремому батальйону, а також 406-й окремій артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та 140-му окремому розвідувальному батальйону.

Зеленський також присвоїв військове звання бригадного генерала начальнику штабу – заступнику командувача морської піхоти ВМС ВСУ полковнику Олексію Андросову.

Наприкінці заходу морпіхи подарували президенту свій прапор, пам’ятну плакетку та шеврони всіх частин морської піхоти.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: