Темы дня:

Бербок вмовляє Шольца дати Україні Taurus – ЗМІ

Бербок вмовляє Шольца дати Україні Taurus – ЗМІ

Голова міністерства закордонних справ Німеччини намагається переконати очільника німецького уряду в кулуарах.

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у кулуарах намагається переконати канцлера Олафа Шольца передати Україну крилаті ракети Taurus. Про це повідомляє Der Spiegel в п’ятницю, 15 березня.

Чиновниця таємно працює над планом, як Німеччина може відправити Taurus в Україну, не перетинаючи “червоних ліній” голови німецького уряду.

Зокрема, один з варіантів такий: Берлін передають Taurus Лондону, а той – Києву, але зберігають контроль над розміщенням та цілями, але Бербок поки що не вдалося досягти помітних успіхів.

ЗМІ стверджує, що однією з проблем є питання контролю – “куди цілитися, куди стріляти і куди потрапляти”, і цей контроль нібито неможливий без німецьких солдатів.

Видання зазначає, що якщо Німеччина хоче розгорнути Taurus з його особливими перевагами, німецькі солдати повинні принаймні допомагати в плануванні місій. Проте Шольц не розглядає такий варіант.

Taurus також можна було б використовувати в зменшеному варіанті – замість великих пакетів даних про місії в систему надходитимуть лише дані про цілі GPS. Проте в такому випадку Україна використовуватиме високотехнологічну зброю не на повну силу.

Як відомо, 17 січня парламент Німеччини провалив голосування за проєкт резолюції щодо постачання в Україну ракет Taurus.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости