Темы дня:

Астронавти на МКС переробили 98% сечі та поту на питну воду

Астронавти на МКС переробили 98% сечі та поту на питну воду

Команда зазначає, що вода, вироблена на МКС, у рази перевершує те, що виробляють муніципальні системи водопостачання на Землі.

Астронавти на борту Міжнародної космічної станції вдалося переробити 98% власної сечі та поту на питну воду. Про це повідомляє Space.com.

Рециркуляція води є важливою віхою для низькоорбітальних космічних місій, які спрямовані на забезпечення основних потреб астронавтів. Зазначається, що кожному члену екіпажу на МКС щодня потрібно близько 4,5 літрів води для пиття, приготування їжі та гігієнічних потреб.

Тому, використовуючи систему екологічного контролю та життєзабезпечення, за допомогою вакуумної дистиляції астронавти зуміли відновити воду із сечі.

У NASA пояснюють, що цей процес складається з комбінації апаратних засобів, включаючи систему рекуперації води, яка збирає стічні води, і вдосконалені осушувачі, які вловлюють вологу з повітря МКС, що утворюється в результаті дихання і потовиділення екіпажу. Зібрана вода надходить до блоку обробки води, який потім виробляє питну воду.

Вся зібрана вода очищується кількома фільтрами, в результаті чого в ній розщеплюються будь-які сліди забруднень.

Чистоту готової для вживання води перевіряють спеціальні датчики і якщо вона не відповідає стандартам, то її повертають на повторне очищення.

Після чого в чисту і готову до вживання воду додається йод, щоб запобігти зростанню мікробів, а потім вода зберігається для використання екіпажем на пізнішому етапі.

Варто зауважити, що у майбутньому, завдяки перетворенню сечі та поту на питну воду астронавти зможуть довше залишатися в космосі.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости
Похожие темы: