Темы дня:

“Зайшли на 40 км”: лідер РДК розповів про операцію в Білгородській області

“Зайшли на 40 км”: лідер РДК розповів про операцію в Білгородській області

Добровольчі формування, які зайшли цього тижня до Бєлгородської області, продовжують свою операцію, але в іншому форматі.

Російський добровольчий корпус та легіон Свобода Росії зайшли у Бєлгородську область РФ на 42 км углиб, найактивніша фаза їхніх дій позаду, однак операція ще триває. Про це заявив командир РДК Денис White Rex на брифінгу, який пройшов неподалік кордону на півночі України.
За його словами, деякі населені пункти Бєлгородської області добровольчі формування контролювали добу – стільки тривала активна фаза операції, яка в іншому форматі триває досі.
“У черговий раз, коли ми пересікаємо кордон РФ, ми бачимо, що військово-політичне керівництво не готове до такого. Вони багато розповідали, що укріпляють лінію кордону, витрачають мільярди – зуби дракона, пости, якесь там суперспостереження. Коли доходить до справи, все це сиплеться. Чим потужніше ми заходимо, тим більше часу їм потрібно для прийняття рішень”, – сказав він.
Водночас командир РДК наголосив, що поки його формування не має ресурсів, аби зайняти та повноцінно контролювати певні російські території, однак цього разу вони мають трофеї – бронетехніку та зброю, а також вдалося знищити певну кількість техніки на території РФ.
“Ми хочемо показати, що влада тирана не безмежна, що їй можна протистояти”, – сказав Денис.
Щодо фото американської техніки, яку начебто підбили російські військові, намагаючись знищити сили РДК і легіону Свобода Росії, то командир закликав не вірити російській пропаганді.
“Як свого часу сказав Володимир Путін, в будь-якому воєнторзі можна придбати військову техніку будь-якого роду. Другий момент: є американська техніка, яку вдалося дістати росіянам у боях, наприклад, під Бахмутом”, – сказав Денис.
За його інформацією, у добровольчих формувань, які зайшли цього тижня до Бєлгородської області, втрат у ході бойових зіткнень немає, є лише двоє поранених.

Заступник командира з військово-цивільного співробітництва легіону Свобода Росії на позивний Цезар заявив, що учасники добровольчих формувань ставили собі за ціль провести розвідку боєм. “Якби ми ставили більш глибоку ціль спецоперації, ми б могли дійти й до Бєлгорода”, – сказав він.
За його словами, у бойовому зіткненні вони протистояли близько 200 військовим РФ, які мали два десятки броньованої техніки. Цезар стверджує, що захоплено у полон щонайменше одного російського військового.

Легіон Свобода Росії  також повідомив, що загальні втрати добровольчих формувань за операцію склали двоє осіб загиблими та 10 пораненими.

Нагадаємо, 22 травня влада Бєлгородської області РФ заявила, що до прикордонного Грайворонського району нібито увійшла “українська диверсійно-розвідувальна група”. У трьох селах начебто відбулися бої. У регіоні близько доби діяв режим контртерористичної операції.

Подписывайтесь на Ukrnews24.net в Telegram, чтобы быть в курсе самых интересных событий.

Последние новости